m

I måndags träffade jag en superhjälte. Jag och tidningen Dagens reporter Daniel Wistrand fick nämligen en frukostdejt med läkaren och gynekologen Denis Mukwege från DR Kongo. Han är på besök i Sverige i veckan för att bland annat ta emot Right Livelihood Award som han tilldelas ”för sitt modiga arbete med att kurera kvinnor som överlevt konfliktrelaterat sexuellt våld samt för att uppmärksamma övergreppens bakomliggande orsaker”. Daniels artikel hittar du här och ett litet tips är att på söndag den 8 december klockan 18.00 besöker Mukwege Filadelfiakyrkan i Stockholm för att samtala om sitt arbete med bland andra Jason ”Timbuktu” Diakité. Det går ju bara inte att förstå att någon ska behöva arbeta med sådana här saker, att övergreppen på kvinnorna och barnen sker. Det är lätt att tappa modet när man hör om grymheterna tycker jag, men då är det tur att det finns superhjältar som Mukwege. Ytterst mänskliga sådana!

_MG_1986 _MG_1948 _MG_1959 _MG_1974 _MG_1991

2 comments

  1. 6 december, 2013 at 17:07 Mum

    En fin man och fina bilder! Ja, vilken tur att det finns superhjältar med hjärtat på rätta stället!

  2. 6 december, 2013 at 18:28 Tinna

    Man vill ju bara krama om honom! Sympatiska bilder på en fin man.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>